maanantai 18. heinäkuuta 2011

Mansikkahilloa....


Särkynyt sydän, klikkaa kuvaa suuremmaksi!

Säätieto lupasi lämmintä loppuviikoksi joten lähdin hakemaan mansikoita, että ei tarvitse helteillä hellan ääressä olla. Mansikoiden kotiin tuonti oli haasteellista, koska se viiden kilon laatikko on minun aivan mahdotonta kansaa. Jokainen voi kokeilla, että miten onnistuu kun toisessa kädessä on kyynärsauva ja toisella pitäisi sellaista laatikkoa roudata johon tarvitaan kahta kättä. Eipä silti kyllä minä pysyn pari askelta pystyssä, mutta kun en nää jalkoihin, niin pienikin kivi, kolo tai joku muu epätasainen saa aikaan, että mansikat on pitkin mäkeä!!! Marjakaupassa oli tällä kertaa neuvokas myyjä, jonka kanssa yhdessä mietittiin, että miten homma onnistuu? Onnistuihan se, kun koko mansikkalaatikollinen marjoja pakattiin pienempiin rasioihin ja ne muovipussiin ja pussit vetokärryyn, niin kyllä pelitti.... lupasin myyjälle muistaa iltarukouksessa. Joka tapauksessa nyt on pakastimessa, vähän mustikoita, mansikoita ja paljon mansikkahilloa jäähtymässä ...... saa taas aamiaisella paahtoleivän päälle omatekosta hilloa.

Kotona alkoi sitten hillonteko urakka joka oli vähän kuumaa puuhaa, siinä välissä "huoltomiehet" kävi vaihtamassa bideesuihkun, kun entinen suihkutti veden ihan väärään suuntaan. Tosin vähän ihmettelin, että sen vaihtamiseen tarvittiin kahta ukkoa? 

Fuengirolassa samaan aikaan ollut Rauni soitteli. Olin kaivannut häntä.,.... olihan meillä monta kivaa yhteistä muistoa ja hänellä on tänään syntymäpäivä, siis jos hän sattuu lukemaan, niin täältä vielä lämpöiset onnittelut! Jos syksyn suunnitelmat menee jostain syystä mönkään, niin varasuunnitelma on, että espanjaan vähäksi aikaa, kun siellä on monta tuttua kaveria.... :)


4 kommenttia:

  1. Omatekoinen mansikkahillo on ainakin kymmenen kertaa parempaa kuin kaupan teollinen hillo. Herahti vesi kielelle, kun kuvittelin isoa kattilaa mansikkahilloa jäähtymässä keittiössä. Mukavaa naistenviikkoa ja tulevaa perjantaista Leenan päivää!

    VastaaPoista
  2. Delilah - kyllä se on paljon parempaa ja mä keitin kaksi kattilallista, että riittää... Kiitos nimipäivä onnitteluista alkoi vähän sateisesti tämä naisten viikko. Kesää jatketaan, vai kuinka?

    VastaaPoista
  3. Kesää jatketaan. Sade on pitänyt luontoa ihmeen vihreänä. Sataa saa, kunhan välillä muistaa paistaa. Mitenkähän kylmän kiven Jaakko heittää ensi viikolla?

    VastaaPoista
  4. Delilah - toivottavasti ei kovin kylmää kiveä!

    VastaaPoista

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...