keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kuka Kuuntelee oikeasti Köyhää....


Ihana aurinkoinen päivä tuli vihdoin.... lumet sulaa kohisten. Minua on työllistänyt Maailman mittainen ry:n tilinpäätös ja yhdistyksen toiminnan tukemiseksi järjestetty kirppari Itiksessä, HakiWexinkirpparilla. Lisätietoja yhdistyksen linkistä. 

Ilmeni, että Vuodatuksen palvelussa oleva Leenan huokaukset linkki ei toimi, niin johtuu siitä että kun olin ostanut siihen oman osoitteen jota en sitten ollut muistanut päivittää, niin olivat sen lopettaneet. Vuodatus on luvannut sen palauttaa alkuperäisellä osoitteella, mutta en tiedä vielä toimiiko nyt? Kaikki vanhat kirjoitukset ovat tallessa.

Tätä mieltä...

Eilen olin Eduskunnassa, Pikku Parlamentin Kansalaisinfossa kuuntelemassa, että "Kuka Kuuntelee Köyhää" oikeastaan alustajista vain Pirkko Justander, Invalidiliitosta puhui oikeasta asiasta, kun teemana oli että miten köyhä saa terveellistä ja edullista ruokaa. Paikalla keskustan yksi kansanedustaja (jonka nimeä en muista), sekä Martta liiton edustajia luennoimassa, niin keskustelu meni kyllä köyhän näkökulmasta aivan harakoille. Siellä ehdotettiin, että voisi ostaa peruselintarvikkeita jostain halvalla ja sitten valmistaa ruokaa pakkaseen isommissa erissä, no kun köyhällä ei ole välttämättä edes asuntoa, saatikka pakastinta, edes rahaa sen verran, että kerralla ei saa ost etuksi suuri määriä. Varsinkin yksinäisillä ihmisillä ruuanteko tulee kalliiksi, kun kotiin pitää ensin ostaa niitä tarvikkeita joilla sitä valmistaa ja suuri joukko muuta, kuten esim. mausteita, jauhoja yms. tarpeellista, että voi sitten jotain tehdä...? Minä hiippailin kesken pois, toivottovasti loppuosassa puhuivat myös siitä, että ihmisten perusturvan nostaminen on paras keino auttaa köyhiä, niin kyllä he itse osaavat luovasti tehdä sellaisia ratkaisuja johon rahat riittää. Monet miettii, että ostanko "iltasanomat vai appelsiinin" kuten Pirkko Justander osuvasti asian ilmaisi. Jokaisella pitäisi olla sellainen perustulo, että sillä oikeasti tulee toimeen. Lapsiperheiden lasten pitää saada elää oikea lapsuus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...