perjantai 20. heinäkuuta 2012

Yöllä kotiin....

Viimeinen päivä Edinburghissa aurinko paistoi sai fiilistellä kaduilla elämänmenoa. Hostelli piti jättää jo kello 10.00 aamupäivällä joten aikaa oli kierrellä, koska suora lento oli yöllä. Ajettiin ystävän kanssa taksilla kaupungille kauppaan josta sai ihania fleece puseroita joita ostin kaksi pitkähihaista ja yhden hihattoman ja kaikkiin sävysävyyn sopivat t-paidat, olivat alennusmyynnissä joten hyvin edullinen ostos. Vielä käväisin ostamassa kaulakorun jota olin ihastellut jo kolme päivää, pieni matkamuisto itselle, jonka "eräs ystävä halusi minulle maksaa", kiitos kulta! Tuosta korusta tulee hyviä fiiliksiä....

Istuin  museon kahvilassa puistonreunalla nauttien cafe lattea ja katselin maailman menoa. Kuuntelin säkkipillin soittoa, fiilistelin maisemaa muistiin. Otin valokuvia, kävin syömässä hyvän lounaan... sitten olin kävellyt jo ihan liikaa pakko lähteä Hostelliin huilaileen ennen lentokentälle lähtöä. Matkaryhmämme oli jakautunut kahtia josta olen surullinen ? Matkoilla ihmisten jaksaminen testataan, kuka kestää painetta ja kuka ei! Joka tapauksessa meitä oli kaksi jotka lähdettiin yhdessä taksilla lentokentälle jonne matkaa oli 12 kilometriä. Taksikulttuuri oli mielenkiintoista kuskit ei laittanut matkatavaroita mitenkään kiinni, vaan ne pyöri koppitaksissa ihmisten joukossa. Tarkoitti sitä, että kurveissa lensivät seinästä seinään. Lisäaskelma löytyi, kun kuski tajusi etten muuten pääse autoon. Hän oli periaatteessa ihan ystävällinen, vaikka aluksi näytti vähän huonolta.

Lentokentän vammaispalvelu (jonka olin tilannut etukäteen) vähän ontui, kun meidät ohjattiin istumaan paikkaan josta piti tulla joku hakemaan. Seurasimme koneemme tietoja, että milloin pääsee portille. Paikalle tuli "nirppanokka" naisvirkailija joka ensimmäisenä meidät haukkui, että ei olla tehty sitä tai tätä? Hänen parinaan oli tosi ystävällinen mies joka yritti rauhoittaa tilannetta. Pääsimme kuitenkin jonojen ohi tavarat saatiin ruumaan sekä turvatarkastukset tehtyä "kopeloimalla". Viime hetken ostokset myös ehdittiin tekemään, mutta ylimääräistä aikaa ei jäänyt, koska koneeseen päästiin etuajassa. Laskeuduttiin Helsinki-Vantaan kentälle etuajassa ja suomen päässä "inva" palvelu toimi tosi hyvin päästiin taksiin jossa oli naiskuski joka auttoi minulle matkalaukun hissiin asti pakko myöntää, että apu oli tarpeen.

Nukuin vähän  - ihana olla kotona.....  vielä vähän kuvia.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...