lauantai 13. elokuuta 2011

Votkaturistit - hulvaton musiikkikomedia



Porukka pakattiin autoihin....




.... ja purettiin.....




Osallistumismaksut....




Porukan johtaja Kaija




"Votkaturistit" - saapuvat Neuvostoliiton rajalle....




Tullin kanssa vähän hankaluuksia....




Meidän porukkaa....




Hilkka, Heikki, Aira ja Risto väliajalla....




Esitys oli kesän viimeinen näytös ja katsomo oli aivan täysi.

Sunnuntaipäivä lähti aamu uinnilla käyntiin.... ja olimme unohtaneet kämppiksen kanssa kumpikin huoneen avaimen huoneen sisäpuolelle.... joten odottelimme jonkin aikaa, ennen kuin saatiin märät uikkarit ja pyyhkeetä kuivumaan.... vähän luentoa. Jonka jälkeen olin ilmoittautunut kesäteatteriretkelle Lappajärjvelle jossa esitettiin Votkaturistien viimeistä esitystä. Poikkesimme Alajärvellä olevalle viinitilalle syömään lounasta ja ostamaan hyvää viiniä kotiin vietäväksi. Ilokseni huomasin, että marjat tilalle tulee Keurusseudulta. Minulle maistui makea valkoherukkaviini jota ostin myös pullollisen kotiin vietäväksi.

Jatkoimme matkaa kohti kesäteatteria. Kappale oli hulvatonta huumoria ajasta jolloin suomesta matkusti neuvostoliitton (maahan jota ei enää ole) bussilasteittain suomalaisia jotka kauppasivat sukikahousuja ja muuta länsimaista tavaraa aivan ylihintaan ja niillä rahoilla sitten juhlivat ja juopottelivat perillä todella rankasti. Näytelmän tyytpit oli hyvin valittu..... ihan kiva muistella, mutta oikeasti tuo aika oli surullista.

Näytelmän väliajalla meidän porukalla oli mukana omat kahvit ja pullat joten ei tarvinnut lähteä paikalta mihinkään, vaan jokaiselle tuotiin kahvit käteen... näytelmän loputtua lähdin etsimään vessaa, mutta olivat laittaneet jo kaikki yleiset kiinni. Olen kiitollinen kuskille, kun hän koukkasi erään ravintolan eteen ja pääsi "helpotukseen"...  opistolle ehdimme iltapalalle.

Oli lauantai ilta ja niinpä porukalla päätettiin lähteä vielä ravintola Kalossiin karaokeen. Kepan kanssa kiekaisin muutaman laulun. Minua haki tanssimaan viinalle haiseva ja jonkun verran horjuva paikkakuntalainen tanssimaan.... onneksi se loppui lyhyeen. Seuraavan pyynnön torppasin, että "ei kiinnosta".... ravintolaan alkoi tulla väkeä lisää joten päätin poistua raikkaaseen ilmaan .... oli hienoa kelailla pyörätuolilla kesäyössä takasin kämpille, toiset jäivät....

Asunnon ovella jäin vielä parantamaan maailmaa parin kurssilaisen kanssa, kerroin myös Bangladeshin projektista.... ihan mielenkiintoinen keskustelu! 

Upea päivä ja upeita ihmisiä..... voikaa hyvin....



Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...