maanantai 29. lokakuuta 2012

Onnittelut vaaleissa mukana olleille.... upeaa työtä teitte kaikki, meidän kaikkien hyväksi!


Kesän kukkatervehdys valituille ja ehdolla olleille!

Vaalilautakunta

Olin vaalilautakunnassa varapuheenjohtajana Vuosaaressa samalla koululla jo useamman kerran. Työ on mielenkiintoista tällä kertaa viime metreillä vaihtui puheenjohtaja joten siitä tuli kaikenlaista säätämistä, mutta varsinainen vaalipäivä meni kuitenkin ihan mallikkaasti. Olin aamuvuorossa ja yöllä alkoi ihan mahdoton korvasärky en voinut jättää lautakuntaa pulaan, vaan lähdin paikalle. Kärvistelin iltapäivään onneksi pääsin tauolle ja löysin laatikoista tulehduskipusärkylääkettä joten särky alkoi hellittämään, että saatoin lähteä illalla laskemaan ääniä. Äänet tuli laskettua, vaikkakin porukalla vähän haparointia, kun mukana oli monta uutta henkilöä jotka ei ole tottuneet vaalivirkailijan työhön, mutta joukossa myös muutama tosi hyvä ja oppivainen. Lautakuntatyössä on tärkeää, että puheenjohtaja osaa hommansa, muuten siitä voi tulla äärimmäisen ikävää. Kotona olin ennen puolta yhtätoista joten me selviydyimme asiasta aika nopeasti, vaikka alueella oli yli 1500 äänestäjää jotka äänesti vaalipäivänä. 

Meidän koululla oli myös vanhempain toimikunta pitämässä kahvilaa koululaisten leirikoulun hyväksi joten vilskettä näytti olevan. Monet pysähtyi istumaan kahville... Pieni Ele - keräyslipas kuului myös kilahtelevan ja moni pysähtyi siihen kyselemään, että "mihin ne kerätyt rahat käytetään?" 

Olen kuullut, että usealla paikalla oli ihmiset valittaneet, että eivät löytäneet ehdokkaansa nimeä  vaalilistasta, kun Helsingissä on yli 1000 ehdokasta, niin listat on tehty pienellä räntillä ja äänestysnumerot kulki järjestyksessä,  siten että meni vaakasuunnan mukaisesti ja ihmiset ovat tottuneet katsomaan ylhäältä alas meneviä numeroita. Toivottavasti kukaan ei ole sen takia jättänyt äänestämättä? Helsingissä on sama ongelma joka vaaleissa. 

Nyt parantelemaan korvasärkyä sohvalle.... heippa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...