perjantai 30. joulukuuta 2011

Jouduin poliisipiiritykseen....


Aamupäivällä soitteli kodinkone huoltomies ja hän oli tulossa korjaamaan jääkaappia. Tunnin kuluttua jääkaappi  pelitti ja olin saanut myös imuroitua vuosien pölyt suuren jääkaappi/pakastimen takaa. On niin suuri, että itse en edes yksin yritä, vaikka muuten yritänkin kaikkea ensin itse. Tulin tosi hyvälle mielelle, koska nyt saatoin lähteä kauppaan hankkimaan uudenvuoden herkkuja.

Ensin kuitenkin ystävien luokse lounaalle....

Ajelin "hennanpunaisella" heidän piha-alueelle (kysymyksessä on todella suuri asutokompleksi) laitoin Invakortin tuulilasiin näkyviin. Mutkan takana olikin sitten kaksi tiukkaa poliisia vaatimassa, että näytä "kortti"? Pysäytin auton parkkiin, samaan jota aina käytän siinä kyläpaikassa käydessäni. Ne kaksi "poliisia juoksi perässä oikein aseiden kanssa" vaativat kortin näyttämistä. Näytin Inva-luvan ja kerroin heille, että "minä saan kyllä tällä lapulla tähän auton laittaa". Samalla kerroin poliiseille, että minä olen vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija jos esim. lapset riitelee keskenään eikä vanhemmat saa heitä sopimaan. Siihen miespuolinen konstaapeli tiukasti sanoi, että "sinä et voi meitä määrätä" totesin, että enkö? Konstaapeli jatkoi, että meitä voi määrätä vain meidän isä ja äiti! Lopulta konstaapeli ilmoitti naispoliisille, että "tämä on väärä hälytys", niin he juoksivat kohti seuraavaa tapausta.

Minua nauratti tiukat poliisit joten paikalle tulleelle poliisien "isälle" totesin, että ompa teillä täällä tiukka valvonta. Jouduin oikaisemaan isän tietoja vammaisten pysäköinnistä, koska hän sanoi, että en voisi tähän oikeastaan pysäköidä. Heillä on kuulemma talossa jossain kaukana mäen alla kuuleman mukaan Inva-paikka, jota tosin ei ole merkitty. Vähän vaikea on vieraan sitä tietää ja mitä hyötyä siitä minulle olisi, kun en kaukaa pääse ....? Mainitsin hänelle kenen luokse olen menossa vierailulle, niin "hän kiireesti kertoi että ei tee asiasta mitään juttua" - jos olisi tehnyt, niin minä olisin kutsunut "oikeat" poliisit paikalle.

Toivottavasti isän tiedot karttuu ja hän kertoo myös lapsille Inva-luvan oikeat tiedot! Niistä lapsista on tulossa tiukkoja lainvartijoita..... 

4 kommenttia:

  1. joskus luvan kanssa liikkuva31. joulukuuta 2011 klo 0.41

    Minulla on ollut se käsitys, että invaluvalla ei voi parkkeerata yksityisille alueille.

    VastaaPoista
  2. Paikka jossa kävin, niin siellä kaupunki valvoo myös pysäköintiä... kyseessä on todella suuri yhtiö ja valvonta on annettu kaupungille. Esimerkiksi monet yksityiset parkkihallit antaa pysäköidä myös. Onhan kaikki kauppakeskukset tyleensä yksityisiä, mutta siellä on kyllä myös paikkoja ovien läheisyydessä vammaisille kulkijoille... Invaluvalla saa pysäköidä kielletyille paikoille, kunhan se ei tuki "pelastustietä"....

    VastaaPoista
  3. Jos pysäköinti jotain häiritsee, niin oikea poliisi määrää onko paikka sellainen, että se vaarantaa muuta liikennettä ja hän voi neuvoa uuden paikan.

    VastaaPoista
  4. http://www.ake.fi/autoilunerityis/fi/sivu33.htm

    linkki sivulle jossa tietoa siitä, mihin saa ja mihin ei pysäköidä.

    VastaaPoista

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...