lauantai 24. joulukuuta 2011

JOULUA.....


Upea kuusi, ystäviltä saatu joulukortti! Kuusi löytyy Fuengirolasta!

Päivän aloitin yskimällä, nimittäin flunssa ei ole vielä poismennyt, mutta ei juuri tahtia häirinnyt tänään. Joulun aika on minulle vähän alavireistä aikaa, koska muistuu mieleen lapsuuden hankalat kokemukset. Tunne tulee jostain, niin syvältä että sitä ei itse ymmärrä lainkaan mikä sen milloinkin saa aikaan. Tänään oli liikaa ystävien muistamiset ja yhden tärkeän ihmisen kysymys, että "kuinka voit?". Silloin hanat aukesi... saattoi siihen vaikuttaa vähän kuumeinen olokin, tiedä häntä!

Paras oli kuitenkin tiedossa, jouluaaton vietto salarakkaiden luona. Olen jo monta Joulua putkeen ollut heidän luonaan ja aina yhtä kivaa tosin tänä jouluna oli hieman rauhallisempaa kuin viime vuonna. Joulupukkia ei näyttänyt kukaan pelkäävän, ehkä kun isikin oli kotona ei tarvinnut pelätä. Polvelle sentään ei kukaan uskaltanut, mutta tosi lähelle kun piti lahjoja jakaa.... toiseksi pienin salarakkaan pikkusiskoista ilahdutti meitä ja joulupukkia laulamalla kanteleen säestyksellä laulun. Lahjoja oli tosi paljon ja kukaan ei sanonut, että ompa tylsä lahja, vaan kaikki ihasteli että mä oon just tätä toivonut! Tällä kertaa sai vanhin avata lahjat ensin, siis minä olin ollut kiltti, kun minulla oli monta ihanaa itsetehtyä pientä lahjaa.

Tuli Barbia, Helou Kitiä, Suzupetsiä, jääkiekkopeliä, leegoja, vaatteita, kirjoja ja äiti sai paketin jossa oli ihana "ruskea karhu" jossa oli ohjeena mukana, että kaikki sai sitä hoitaa.... se nauraa, kuorsaa, murisee.... kun kainalon alta kutitti, niin alkoi huitoon käsillään ja nauramaan. Kun kääntyi vähän makuuasentoon, niin tyytyväisenä röyhtäili ja hetken kuluttua kuului kuorsaus.... luulenpa, että se pääsi hyvään kotiin? Kun lahjat oli avattu ja joulukahvit juotu, niin halauksien saattelemana lähdin ajelemaan kohti Vuosaarta. Vieläkin tunnen pienet kädet kaulassa, kun kaksi pienintä pikkusiskoa halasi. Heillä kaikilla on kiire leikkimään uusilla leluilla joita joulupukki toi... 

Kello on jo yli puolenyön joten lähden tästä nukkumaan, edesmenneen äitini sanoin, että " tämäkin joulu on  kohta lusittu"!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...