torstai 5. tammikuuta 2012

Kolmirannan leiriltä 50-luvulla otettu kuva....

Kuva on otettu Huoltaja-lehteen joskus 50-luvun lopulla.
Minä istun pilkullinen mekko päällä ja pupu kädessa eturivissä vasemmalla.
Keskellä Invalidiliiton silloinen puheenjohtaja Eino K. Kalervo!


Aamulla nousin aikaisin uimaan - tosin olisi kyllä nukuttanut makeasti. Minulla oli treffit uima-altaalla mentävä oli. Ystävät tuli vielä aamupäiväkahville vietettiin mukava hetki hyvin ystävien kanssa. Tutkittiin korulaatikot ja osa lähti "koruntekijän" matkaan ja Maailman mittianen ry:n tilille rapsahtaa pieni summa rahaa. 

Sovitteluhommia oli myös tosin tänään vain puhelimen välityksellä. Joten olen tuntenut itseni todella tarpeelliseksi tänään. Chatissa olen myös ollut ystäviin maailmalla, Bangladeshiin, Keniaan, Pakistaniin ym. "maailma on pieni kylä" kuten Kenialainen ystäväni kerran sanoi.

Presidentinvaalit askarruttavat myös, että tällä kertaa tulee olemaan vaikeaa äänestää. Minulle on tärkeää, että hän edustaa sellaista arvopohjaa jota itse arvostan? Minun on vaikea ajatella, että presidentiksi tulisi sellainen henkilö jonka ajatukset maahanmuuttajista ja ihmisoikeuksista eivät ole tästä päivästä. Elämää ei voi elää menneessä - siis markkaa en halua takaisin. Tuskin sentään muutan maasta, mutta vaikea valinta tulee olemaan. Haluaisin tukea myös naista, mutta ehdokkaina olevilla ei juuri taida olla mahdollisuuksia tulla valituksi?

Näihin mietteisiin.... heippa!

6 kommenttia:

  1. Ihania nuo vanhat mustavalkoiset valokuvat! Olet ollut valkotukkainen pienestä tytöstä. Minulla on ollut tumman ruskea tukka, nykyisin harmaa. Kampaaja nauroi, ettei tarvitse väreistä maksaa, kun löytyy omasta takaa.
    Polttelimme äsken kuusessa ehkä tämän joulun viimeiset kynttilät. Näin loppiaisena tulee tässä iässä jo mieleen, ketkä kaikki ensi joulua ovat viettämässä. Niin moni jo nukkuu nurmen alla omaisista. Presidentin vaaleissa taitaa tulla kaksi kierrosta ja ainakin ensimmäisellä kierroksella voi äänestää sitä, jonka arvomaailma täsmää oman kanssa. Toisella kierroksella onkin sitten jo kyseessä tosi, eli kuka presidentin viran ottaa hoitaakseen. Ehdokkaita onkin silloin vain kaksi ja pitää valita se, joka oman käsityksen mukaan parhaiten viran hoitaa. Naisia tuskin toiselle kierrokselle pääsee. Niin se vain on. Toivotaan, että saamme parhaan ehdokkaista mahdollisen maata johtaamaan.

    VastaaPoista
  2. Delilah - olen ollut valkotukkainen sen värin tunnekin parhaiten omakseni. Presidentin vaaleista tulee todella mielenkiintoiset ja kaksi kierrosta tulee ihan varmasti! ;)

    VastaaPoista
  3. Ei ole puoluevaalit nämä pressanvaalit, joten ei tarvitse siltä pohjalta ehdokastaan miettiä. No kyllä se toisaalta aina hiukan ehkä vaikuttaa taustalla kuitenkin?

    Arhinmäkeä en äänestä missään nimessä, miten kukaan voi olla niin koppava? Ja en mäkään markkaa halua takaisin mutta jos Lipposen linja on että kaikki rahat Eurooppaan niin ei tule mieleenkään äänestää sitäkään. Muut ehdokkaat ovat aika tasavertaiset. Ehkä mä äänestän sitä homoa ekalla kierroksella. Kattoo sitten miten asiat asettuvat.

    Pääasia että Halosesta päästään vihdoin ja viimein eroon! Ylivoimaisesti Suomen surkein presidentti, en tajua miten se on voinut vielä kaksi kautta istua..

    VastaaPoista
  4. Zim - olen erimieltä sun kanssa siitä, että Tarja Halonen olisi ollut huono. Minusta hän ollut todella hyvä presidentti! Minä en muuten äänestä Niinistöä mistään hinnasta nyt ei uskalla olla mistään mitään mieltä, kun pelkää galluppeja... ;)

    VastaaPoista
  5. Kyllä on ollut erittäin huono presidentti se Halonen.

    Niinistö on vähän semmoinen jahkailija. Ei varmaan saa aikaiseksi hänkään mitään, mutta näistä ehdokkaisista lienee kyllä vähiten huono ja vähiten vahinkoa aikaansaava.

    VastaaPoista
  6. Zim - edelleen olen erimieltä!!!!

    VastaaPoista

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...