tiistai 17. tammikuuta 2012

Tuolijumpasta rasitusvamma....


Kuva otettu Lomakoti Kotorannassa pari vuotta sitten!


Eilen iski nopeasti aivan mahdoton kipu vasempaan olkapäähän! Kivusta huolimatta lähdin uimaan, koska olin sinne menossa. No, uimisesta ei tullut mitään vaivaiset 500 metriä sain täyteen, kun oli pakko kivun takia lopettaa. Verihierontavehkeistä ei tullut helpotusta, vaan piti luovuttaa ja lähteä kotiin. Soittelin arvauskeskukseen, mutta lääkäriaikoja ei ollut eiliselle päivälle enkä lähtenyt päivystykseen, kun iltapäivällä minulla oli sovittelu jota en voinut peruuttaa. Sovitteluparina oli siviiliammatiltaan fysioterapeutti ja hän kokeili liikeratoja ja siinä mietittiin, että taitaa olla tulehdus jossain lihaksessa? Kotiin tultua noudatin hänen neuvoaan, että kylmäpaketti ja sohvalle. Kiitos Minna hyvistä neuvoista!

Aamulla oli pakko soittaa heti arvauskeskukseen sain nopeasti ajan joten kiireesti vaatteet päälle menox "hennan punaiselle" Columbukseen. Sain hyvän lääkärin hän oli perehtynyt asiaani, siis vanhaan historiaan ei tarvinnut kaikkia aloittaa alusta. Hän kokeili liikerajat ja tuli samaan tulokseen, kuin minä että "tulehdus" on! Hän kyseli, että olenko lähiaikoina rasittanut kättä jotenkin erikoisesti joten minä muistin, että viime perjantaina olin tuolijumpassa, HIY:n toimistossa. Se ei ollut mikään mummojen jumppa, vaan tosi kova treeni ja minähän tein överiksi, niinkuin aina....!!!!

Lääkkeeksi tuli tulehduskipulääkekuuri ja neuvo, että uudestaan lääkäriin jos vielä ensiviikolla oireilee, niin sitten kuvataan ja katsotaan mitä olkapäästä löytyy? On mahdollista, että naulat jotka on aikaisemmin laitettu ärsyttävät jotenkin tai ovat "löystyneet" - minä tietty toivon, että "ruuvit ei ole löysällä" missään paikassa!!!! Uimaan saan mennä, mutta ei mitään kurkotus temppuja, mutta tuolijumppa on tämän viikon kiellossa ja jatkossa pitää ottaa vähän löysemmin.... mitä se nyt sitten tarkoittaakaan?

Voikaa hyvin!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti olkapäävaivasi on jo selvästi helpottanut! Ei tuo 500 metriäkään mikään huono savutus ole. Muuten, selällään uiminen on lepoa olkapäälle.

    VastaaPoista
  2. Delilah - oli parempi jo välillä, mutta nyt suuttunut uudestaan.... kle!!! Oiskohan ruuvit löysällä?

    VastaaPoista

Koulutien alkaminen oli vähän takkuista.......

                              Kuva on otettu Sahrajärven kansakoulussa Multialla 1952, kun kävin normaalikoulua syyslukukauden tuossa koulus...